Program


10. Egri Érsekkerti Nyári Játékok / Pinokkió / zenés mesejáték

10. Egri Érsekkerti Nyári Játékok / Pinokkió / zenés mesejáték

Az öreg Dzsepettó mester, farönkből, farag magának egy bábut öreg napjaira, aki olyan élethűre sikeredik, hogy egyszer csak feléled. S azon nyomban útra is kel, hogy megismerje a világot. Vándorlása során találkozik jó szándékú, álszent és buta alakokkal, akik – így vagy úgy – de befolyásolják sorsa alakulását.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. július 19. vasárnap, 10:00

10. Egri Érsekkerti Nyári Játékok / Pinokkió / zenés mesejáték

Pinokkió történetét mindenki ismeri. Az öreg Dzsepettó mester, farönkből, farag magának egy bábut öreg napjaira, aki olyan élethűre sikeredik, hogy egyszer csak feléled. S azon nyomban útra is kel, hogy megismerje a világot. Vándorlása során találkozik jó szándékú, álszent és buta alakokkal, akik – így vagy úgy – de befolyásolják sorsa alakulását. A fafejű figura hihetetlen, mulattató és tanulságos kalandokba keveredik, s míg újabb és újabb próbatételekkel szembesül, lassan igazi kisfiúvá érik. Persze mindez nem megy zökkenőmentesen, hiszen mindent meg kell tanulnia a világról, és persze magáról. Fel kell ismernie a különbséget a jó és a rossz között, le kell győzni a kíváncsiság a hiszékenység és az önzés újabb és újabb késztetését, s gyakran a saját hibáiból kell megtapasztalnia, hogy az emberré válás milyen bonyolult és nehéz folyamat… Pláne, hogyha fabáb az illető!

A fából faragott kisfiú hihetetlen, mulattató és tanulságos kalandjai olyan világba csalogatják a publikumot, amely – bár mesebeli – valóságos problémákat boncolgat. Hisz mindannyiunkban benne van egy fafejű báb, aki szeretné a maga útját járni, szabályok, korlátok nélkül, szabadon élni, és azt tenni, amit csak akar. Aztán ha ezáltal néha szamarakká leszünk… Az bizony megeshet! Az vesse ránk az első IÁ-t, akivel ez még nem történt meg! De ez nem is olyan nagy gond. Hisz a lényeg, hogy bármilyen fafejűek is vagyunk, egy emberi mindig maradjon bennünk: mégpedig a SZÍV! A mesejátékot, a kedves dalok, a
színes, látványos jelmezek, a humoros helyzetek és figurák teszik a kicsik, és a nagyobbacskák számára is felejthetetlen élménnyé.

Akik az előadás sikerén dolgoznak

A mesejátékot írta: Carlo Collodi-Litvai Nelli-Székely Iván

Szereplők:
Koncsos Emese, Fehér István, Baráth Zoltán, ér Gabriella, Soós Diána, Szőke Andrea, Szél Anikó, Várhelyi Áron

Rendező, díszlet: Pálfi Zoltán
Zenei vezető: Csüllög Judit
Jelmez: Kovács Tímea, Szőke Andrea
Koreográfus: Kelemen Dorottya
Rendezőasszisztens: Várhelyi Orsolya

Ajánlatunk


A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Ajánló


A száz évvel ezelőtt játszódó történet egy ukrajnai, zsidók és oroszok lakta faluban játszódik. Tevje, a tejesember és felesége, Golde…

A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!