Program


A kis herceg
4

A kis herceg

A 120 éve megjelent történet a világ ötven legolvasottabb műve között szerepel. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színpadán egy igazán különleges vizuális utazás várja a kicsiket és nagyokat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. december 16. szombat, 11:00

ANTONIE DE SAINT-EXUPÉRY: A KIS HERCEG
MESEJÁTÉK

Fordította: Rónay György
Színpadra alkalmazta: Garajszki Margit

A kerettörténet (kényszerleszállás a sivatagban, megismerkedés egy rejtélyes kisfiúval, a visszatérés) valóságba oltott mese, megtörtént események költői változata. Az igazi mesevilág a B-612-es kisbolygón tárul elénk. Ezen a gyermekkort idéző játékbolygón él a címszereplő, s innen indul el látogatóba, a szomszédos planéták lakóihoz. E különös mesefigurák valamennyien a valóság visszásságairól beszélnek. A gyermekmesén belül ott van egy másik, filozofikus mese: egy gyermek utazásának története, aki ártatlan szemével értetlenül figyeli a felnőttek világát. Hat bolygón tett látogatás tanítja meg a kis herceget, miképpen nem szabad élni. A Földön az első kissé keserű figyelmeztetést a kígyótól kapja, amikor magányosságról panaszkodik; Az emberek között is egyedül van az ember. A nagy titkot a rókától tudja meg, aki elárulja neki, hogy az élet értelme a szeretetben, a kapcsolatteremtésben rejlik. Ez az egyetlen módja, hogy az emberek kitörjenek magányuk börtönéből. A rókától tudja meg azt is, hogy mi köt erős szálakkal az élethez: Örökre felelős leszel azért, mert megszelídítettél...

A 120 éve megjelent történet a világ ötven legolvasottabb műve között szerepel. A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház színpadán egy igazán különleges vizuális utazás várja a kicsiket és nagyokat.

Szereposztás
VIRÁG................................ SZABÓ DOROTTYA
KÍGYÓ................................ CSAPÓ VIRÁG
RÓKA................................. MAGYAR ÉVA ÉS LAKATOS MÁTÉ
PILÓTA............................... SIPOS ÁRON
KIS HERCEG..................... KÓSZÓ BOTOND/PÖLÖS BÁLINT

Alkotók
Díszlet- és jelmeztervező: Matyi Ágota
Koreográfus: Dunaveczki Éva
Zeneszerző: Nánási Péter
Animáció: Nagy Tibor
Rendező: SIPOS IMRE
Súgó-ügyelő: Patyi Szilvia
Rendezőasszisztens: Murár Szabina

Bemutató: 2023. október 4. szerda

Ajánlatunk


VIII. Henrik az angol történelem talán egyik legkülönösebb szereplője, aki nemcsak szélsőséges tetteinek lenyomatát hagyta az utókorra, hanem hat házasságának legendáját is.

Giuseppe Verdi AZ ÁLARCOSBÁL Opera három részben, három felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

A szenvedélyes hangú, expresszív és szuggesztív hangú tenor, a Royal Opera House, Teatro Regio di Torino és a Gran Teatre del Liceu után, először ad egész estés, önálló koncertet Magyarországon.

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha…

musical Az előadást angol felirattal játsszuk.

A mesés keletet idéző történetben megelevenedik Aladdin, az ifjú, aki rátalálva egy varázsgyűrűre, majd egy különleges lámpásra, annak megdörzsölésével egy…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!