Program


Amadinda Percussion Project - Itt és most 2022 tavasz

Amadinda Percussion Project - Itt és most 2022 tavasz

Az Amadinda Ütőegyüttes repertoárján – a kortárs művek és a tradicionális ütőhangszeres zene mellett – mindig fontos szerepet játszottak az átiratok. A Zeneakadémia hallgatóival közös koncert első felében Bach, Bartók, Ravel és Debussy művei hangoznak el, jellemzően billentyűs hangszerre írt darabok, melyek átültetése dallamjátszó ütőhangszerekre látszólag magától értődő transzformáció.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. február 4. péntek, 19:00

J. S. Bach: Két és háromszólamú invenciók
J. S. Bach: Olasz koncert, BWV 971
Bartók: 4. vonósnégyes, BB 95 – 4. Allegretto pizzicato
Bartók: Mikrokozmosz, BB 105 – IV. füzet: Báli szigetén
Ravel: Lúdanyó meséi – 3. Csúnyácska, a pagodák császárnője
Debussy: Metszetek – 1. Pagodák
Láposi Dániel: [új mű]
Holló Aurél: Viola Express VAGY Gamelan bound

Amadinda Ütőegyüttes: Holló Aurél, Rácz Zoltán, Váczi Zoltán
A Zeneakadémia hallgatói
Szűcs Máté (brácsa)

Az Amadinda Ütőegyüttes repertoárján – a kortárs művek és a tradicionális ütőhangszeres zene mellett – mindig fontos szerepet játszottak az átiratok. A Zeneakadémia hallgatóival közös koncert első felében Bach, Bartók, Ravel és Debussy művei hangoznak el, jellemzően billentyűs hangszerre írt darabok, melyek átültetése dallamjátszó ütőhangszerekre látszólag magától értődő transzformáció. Bartók 4. kvartettjének nevezetes pizzicato tétele egy egészen különleges élménnyel kecsegtet: a bartóki zene perkusszív karaktere érzéki evidenciaként mutatkozik majd meg. A koncert ősbemutatót is kínál, a fiatal ütőhangszeres művész, zeneszerző és újszerű koncertezési formákkal kísérletező Láposi Dániel, a legutóbbi UMZF Zeneszerzőverseny nagyzenekari kategóriájának győztese ütőhangszeres trióját, melynek előadása látványként is izgalmas lesz.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és szerették.

Ajánló


43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!