Program


Aposztróf - "Vagyok az élő suhanás" - Szabó Magda arcai - Várkert irodalom

Aposztróf - "Vagyok az élő suhanás" - Szabó Magda arcai - Várkert irodalom

Október 17-én, pár nappal 106. születésnapja után egy összegző esttel idézzük meg Szabó Magda személyét és kultikus műveit.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: október 17. kedd, 19:00

Várkert irodalom
Aposztróf - "Vagyok az élő suhanás"
Szabó Magda arcai

Szabó Magda a XX. századi magyar irodalom egyik legjelentősebb alkotója, lírai és prózai életművében a valódi élet, a személyes kapcsolatok, viszonyulások mellett az emberi drámák megjelenítésére törekedett, bemutatva a helyünket a történelemben, egyben pedig a létezés egyetemes kérdéseire keresi a választ. Népszerűsége kulcsa tehetsége, műveltsége, könyveinek befogadhatósága, többrétegűsége és kérlelhetetlen őszintesége, valamint az, hogy pályája elejétől komolyan vette az olvasót.

Október 17-én, pár nappal 106. születésnapja után egy összegző esttel idézzük meg személyét és kultikus műveit. Bemutatkozik a pályáját kezdő költő, a tiltásban tanárrá váló alkotó, a feleség, a prózaíró, az örök mérce, a sikeres és a magának élő író. Sokadik estünk ez Szabó Magda körül, akihez több generációnak van kapcsolódási pontja. Szabó Magda bátor szerző, műveiben mások mellett saját élete és családja is terítékre kerül, ami a traumák oldását vagy feloldhatatlanságát is megmutatja.

Tartsanak velünk ezen az ünnepi Szabó Magda-esten, ahol a szövegeket felolvasószínházban Verebes Linda és Pindroch Csaba színművészek tolmácsolják, író vendégeinkkel pedig személyes kapcsolódásaik és számukra fontos szövegeik által kerülhetünk közelebb a kikerülhetetlen életműhöz. 

Közreműködők:
Verebes Linda
Pindroch Csaba
Szabó T. Anna
Grecsó Krisztián

Háziasszony: Juhász Anna irodalmár

Ajánlatunk


A 2023-as évad musicalszenzációja még egy nyáron át elkápráztatja a Dóm tér közönségét: visszatér az Ezeregy éjszaka a Kossuth-díjas Juronics Tamás rendezésében!

A Madách Színház újabb világsikert hozott Budapestre: 2022. szeptember mutatta be az Aranyoskám (Tootsie) című musicalt, Szirtes Tamás rendezésében. A musical a Broadway-bemutató után először a Madách Színházban kerül színre, non-replica változatban, vagyis saját rendezői koncepcióval, díszlettel, jelmezzel és koreográfiával.

Donna Sheridan, a független, céltudatos asszony nem mindennapi környezetet választott otthonául, itt született húsz évvel ezelőtt Sophie is, a lánya. Sophie, aki édesanyja szemléletétől eltérően mindig is szenvedélyes szerelemről, hatalmas fehér esküvőről álmodott, elvágyik a csodálatos mediterrán szigetről...

Ajánló


Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús.…

A Kossuth-díjas Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház igazgatója először rendez operettet, méghozzá a világ leghíresebbjét!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!