Program


Auer Fesztivál - Veszprém - GILLES APAP és a MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR

Auer Fesztivál - Veszprém - GILLES APAP és a MENDELSSOHN KAMARAZENEKAR

Gilles Apap egyedülálló megközelítési módja, káprázatos kreativitása, valamint a zene, a zenészkollégák és a közönség iránti szeretete és lelkesedése minden koncertjén forró hangulatot teremt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. augusztus 8. vasárnap, 20:00

„Mozart nyaral”

Gilles Apap és a Mendelssohn Kamarazenekar koncertje
Auer Fesztivál – Veszprém

Műsor:
MOZART: Á-dúr hegedűverseny K 219 (Gilles Apap kadenciáival)
MOZART: É-dúr adagio K 261
KREISLER: Preludium és Allegro Pugnani stílusában
Idézetek BACH szólóhegedűre írt műveiből,
valamint ír, kelta, bolgár, indiai zenék GILLES APAP improvizációival

Gilles Apap – akit Yehudi Menuhin „a 21. század hegedűseként jellemzett” – ideális vendég egy fesztiválzáró gálakoncerthez.
Univerzális zenész, akinek nincsenek nyelvi akadályai a zenében. Hegedűjével és zenéjével szót ért a legkülönbözőbb műfajok képviselőivel, legyen az az indiai hegedűs Subramanian, a kelta hegedűs Kevin Burke, vagy Roby Lakatos. S mindezt úgy teszi, hogy a klasszikus repertoárt játszva észreveszi a stílusok, műfajok és különböző korok közti áthallásokat, és ezekre hol improvizációval, hol konkrét népzenei, vagy más idézetekkel reagál.

Fergeteges koncertjein sokszor nem is tudja a közönség mikor kezdődik pontosan az előre meghirdetett klasszikus repertoárdarab – mint a mai estén például Mozart: Á-dúr hegedűversenye – mert Gilles Apap kezeiben vagyunk, egy zenei világutazáson veszünk részt, miközben egyszercsak azt vesszük észre, hogy már egy ideje Mozart zenéje szól.

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Janikovszky – lánykori nevén Kucses – Éva tizenkét és tizennyolc éves kora között, 1938-tól 1944-ig vezette a naplóját. Negyedik naplófüzetének borítóján ceruzával írva ez áll: „Kizárólag az utókor számára.”

Boris Eifman / ifj. Johann Strauss A PYGMALION-HATÁS Balett két felvonásban

Ajánló


Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!