Program


Bartók Világverseny és Fesztivál - Vonósnégyes 2021 / Döntő

Bartók Világverseny és Fesztivál - Vonósnégyes 2021 / Döntő

Idén vonósnégyesek indulhattak a nemzetközi megmérettetésen, amelyet immár ötödik alkalommal rendez meg a Zeneakadémia. A 2017-ben életre hívott verseny hatéves ciklusokban valósul meg. A páratlan években a hangszeresek versenyeznek: először a hegedűsök, őket 2019-ben követték a zongoristák, 2021-ben pedig a vonósnégyesek.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. október 30. szombat, 19:00

Idén vonósnégyesek indulhattak a nemzetközi megmérettetésen, amelyet immár ötödik alkalommal rendez meg a Zeneakadémia. A 2017-ben életre hívott verseny hatéves ciklusokban valósul meg. A páratlan években a hangszeresek versenyeznek: először a hegedűsök, őket 2019-ben követték a zongoristák, 2021-ben pedig a vonósnégyesek. A páros években zeneszerzői verseny zajlik, mindig a következő esztendő hangszeres fordulójának megfelelő művekkel, és az itt győztes kompozíciók bekerülnek az előadandó repertoárba. A versenyzők számára a zsűri összetétele is rendkívül fontos vonzerőt jelent. 2021-ben az ítészek között a Kossuth-díjas Kelemen Barnabás és a szintén Kossuth-díjas Rolla János hegedűművészek, valamint a Széchenyi-díjas Tallián Tibor zenetörténész mellett a világ kamarazenei életének elismert tagjai foglalnak helyet: Mikhail Kopelman orosz-amerikai hegedűművész; Johannes Meissl osztrák hegedűművész, a Bécsi Zeneművészeti Egyetem kamarazene professzora és rektorhelyettese, az Artis Quartet tagja; Ami Oike hegedűművész, a Tokiói Művészeti Egyetem (GEIDAI) tanára, valamint Barry Shiffman kanadai hegedű- és brácsaművész. Bár a Bartók Világverseny még nem tekinthet vissza több évtizedes múltra, rangja máris a legnagyobbak közé emeli: minden esztendőben több százan jelentkeznek a fordulókra, és minden évben világszínvonalú produkciókat hallhat a közönség és a zsűri a döntőben.

RENDEZŐ:

Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök emberi értékekről, de ravaszságról, cselvetésekről és gyarlóságról is.

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!