Program


Bázeli Kamarazenekar

Bázeli Kamarazenekar

Amikor egy eredetileg énekhangra és zongorára komponált dalt zenekari kísérettel látnak el, különleges átlényegülés zajlik le: a mű kamarazenei dimenziói szimfonikussá tágulnak, a zongorakíséret „fekete-fehér” akkordjai a vonós és fúvós hangzás változatos tónusaival telnek meg - mint amikor gyerekkorunkban színes ceruzáink életre keltették a kifestőkönyv képeit.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 23. szerda, 19:30

Ez történik ezen az estén, amikor a Bázeli Kamarazenekar koncertjén a kiváló német bariton, Matthias Goerne előadásában Alexander Schmalcz zenekari átdolgozásában hangzanak fel Robert Schumann eredetileg zongorakíséretes dalai.

Izgalmas élményben lehet része a Müpa közönségének: a jelenlévők alig néhány nappal az ősbemutató után ismerhetik meg az átdolgozott dalokat friss, zenekari köntösükben. Ráadásul a tizenegy dal olyan fiktív ciklust alkot, amely szintén újdonság, korábban nem létezett. Az 1967-ben, Weimarban született Matthias Goerne korunk egyik legjelentősebb énekese, az operaszínpadon ugyanúgy, mint dalestek pódiumán. Olyan művészeknél tanult, mint Dietrich Fischer-Dieskau és Elisabeth Schwarzkopf, évtizedek óta a világ legjelentősebb hangversenytermei, operaházai és fesztiváljai látják vendégül. A Bázeli Kamarazenekar alapításának éve 1984, az együttes Paul Sacher híres Bázeli Kamarazenekarának tradícióit folytatja tovább, egyként ápolva a régi zene hagyományát és műsorán tartva a kortárs zene alkotásait. Az együttes a világ leghíresebb szólistáival és legjelentősebb karmestereivel koncertezik. Műsoruk a Schumann-dalok német fejezete mellett Charles Gounod, Claude Debussy és Albert Roussel zenéje felé fordulva a francia századfordulós repertoár pasztellszíneit keveri ki az előbbi komponista Kis szimfóniája, valamint az utóbbi két szerző Kis szvitjeinek előadásakor.

Músor:

Debussy-Busser: Kis szvit
Schumann-Alexander Schmalcz: Dalok - magyarországi bemutató
Abendlied, op. 85, No. 12
Der Einsiedler, op. 83, No. 3

Die Lotosblume, op. 25, No. 7
Widmung, op. 25, No. 1
Hör' ich das Liedchen klingen, op. 48, No. 10

Roussel: Kis szvit zenekarra, op. 39
     
Gounod: Kis szimfónia fúvós hangszerekre, op. 216
Schumann-Alexander Schmalcz: Dalok - magyarországi bemutató
Heimliches Verschwinden, op. 89, No. 2
Liebesbotschaft, op. 36, No. 6
Herzeleid, op. 107, No. 1
Im Freien, op. 89, No. 5

Közreműködik:

bariton: Matthias Goerne

Ajánlatunk


A Madách Színház újabb világsikert hoz Budapestre: 2021. szeptember 10-11-12-én bemutatja az Aranyoskám (Tootsie) című musicalt, Szirtes Tamás rendezésében. A musical a Broadway-bemutató után először a Madách Színházban kerül színre, non-replica változatban, vagyis saját rendezői koncepcióval, díszlettel, jelmezzel és koreográfiával.

Az Oscar- és Grammy-díjas francia zeneszerző, Michel Legrand idén lenne kilencvenéves. Kétség nem fér hozzá, hogy filmzenék és musicalek egyik legjelentősebb komponistája volt.

A Szegedi Szabadtéri Játékok saját produkciójaként a Fesztivál életében először kerül színpadra a világ musicalirodalmának egyik legnépszerűbb darabja, a Chicago. A mű népszerűségét a jazz, a revü és az amerikai showbiznisz legjobb hagyományait ötvöző zenéjén kívül elévülhetetlen aktualitású témájának is köszönheti.

Ajánló


Mint a társulat korábbi munkái esetében, az Ima ereje is a csoda utáni modern kori vágyódásban gyökerezik.

Koncert újrahangszerelve – avagy lássuk mivé válik a jazzmuzsika, miután házasságot kötött a klasszikus zenével? A Budapesti Filharmóniai Társaság Zenekara…

Sokan vélik úgy, hogy a Bécsi Filharmonikusok bármilyen zenét játszhatnak, arra mindig érdemes odafigyelni, hiszen a világ egyik legjobb zenekarát…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!