Program


Beatrice Rana és az Amsterdam Sinfonietta - Zenekar a központban 2022 tavasz

Beatrice Rana és az Amsterdam Sinfonietta - Zenekar a központban 2022 tavasz

Az olasz csizma sarkán született Beatrice Rana ezüst medált nyert a Van Cliburn Zongoraversenyen, Bach Goldberg-variációinak felvételével pedig a Classical Brit Awards jelöltjeként ünnepelték. Már többször fellépett a Carnegie Hallban, legutóbb 2019 októberében, Bach két billentyűs versenyművével.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett rá. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 4. hétfő, 19:30

C. Ph. E. Bach: E-dúr szimfónia, Wq 182/6
Thomas Adès: Shanty – Over the Sea (magyarországi bemutató)
J. S. Bach: d-moll zongoraverseny, BWV 1052
SZÜNET

J. S. Bach: f-moll zongoraverseny, BWV 1056
Walton: Szonáta vonósokra

Beatrice Rana (zongora)
Amsterdam Sinfonietta (koncertmester: Candida Thompson)

Az olasz csizma sarkán született Beatrice Rana ezüst medált nyert a Van Cliburn Zongoraversenyen, Bach Goldberg-variációinak felvételével pedig a Classical Brit Awards jelöltjeként ünnepelték. Már többször fellépett a Carnegie Hallban, legutóbb 2019 októberében, Bach két billentyűs versenyművével. A Zeneakadémián is ugyanezt a két kompozíciót hallhatjuk tőle, ezúttal az 1988-ban alakult Amsterdam Sinfonietta kíséri, amelynek 1995 óta koncertmestere, 2003 óta pedig művészeti vezetője is Candida Thompson. A karmester nélkül működő kiváló zenekar a bécsi klasszicizmus előfutáraként számon tartott, izgalmas és eredeti kompozíciókat hátra hagyott Bach-fiú egyik szimfóniájával nyitja az estet, majd két emblematikus angol zeneszerző darabját szólaltatja meg, Thomas Adès 2020-ban írt kompozícióját magyarországi bemutatóként.

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

 

Ajánlatunk


A Nemzeti Filharmonikusok minden évben rendszeres fellépője a Margitsziget Szabadtéri Színpadnak. Hazánk legrangosabb szimfonikus együttesének koncertje a ráhangolódás és a nyárindítás fontos része. Az idei koncert lángoló lelkületű alkotók és előadók időkön túli találkozását ígéri.

Berg Judit tengerész-kalandregényeinek jól ismert főhőse, az agyafúrt kisegér, Rumini hajósinasnak szegődik a Szélkirálynő nevű tengerjáró vitorlásra, beutazza a világot és általában mindenhol hajmeresztő kalandokba keveredik. Ezúttal pedig óriási bajba, társaival együtt. A vadonatúj, színpadra írt történetben Ferrit-sziget gonosz úrnőjének életveszélyes kelepcéje várja őket, ahonnét csak fortélyok, leleményesség és önfeláldozó bátorság révén lehet szabadulni. Vajon sikerül nekik? És ha igen, akkor hogyan?

Wagner érett remeke, melyet már a Trisztán után, de még a Ring befejezése előtt írt, hivatalosan vígopera, és nem is marad adósunk a szórakoztatással, de jóval összetettebb: szó esik benne fiatalságról és öregségről, szerelemről és barátságról, művészetről és mesterségről, újításról és maradiságról.

Ajánló


Július 8-án visszatér a Dóm tér legsikeresebb musicalje, a Mamma Mia!, amely a 2014-es bemutatót követő sikerszéria után újabb 4…

Egy határtalanul energikus koncerttel nyitja meg kapuit 2022-ben a Margitszigeti Színház! Az Irie Maffia koncertjei mindig fergeteges hangulatot varázsolnak, megénekeltetik…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!