Program


Chick Corea Trilogy / JAZZLEGENDÁK

Chick Corea Trilogy / JAZZLEGENDÁK

Chick Corea negyedszer tér vissza a Müpába. Ez a tény egyenes arányban áll jazztörténeti jelentőségével és művészi termékenységével, amelynek köszönhetően szinte évente jelentkezik újabb fajsúlyos anyaggal.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 24. kedd, 20:00

Nem elég, hogy ez alkalommal Christian McBride és Brian Blade személyében olyan társak kísérik, akik külön-külön is megtöltenék a Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermet, további különlegesség, hogy a koncert első részében egy, a tizenöt éves Müpa felkérésére írt Corea-kompozíció csendül majd fel.

Chick Corea 2012-ben Gary Burton vibrafonos oldalán debütált a Müpában. 2015-ben az elektronikus hangzásokat előnyben részesítő The Vigil elnevezésű együttesével tért vissza, majd 2018-ban újra akusztikus vizekre evezett három évtizedes barátaival, John Patitucci bőgőssel és Dave Weckl dobossal. A felállás ez alkalommal is a klasszikus zongorás trió lesz, a kreatív energiák végtelen áramlását pedig szintén megcsodálhatjuk. A Trilogy elnevezésű együttes 2013-ban adta ki első lemezét, amely egyéb díjak mellett két Grammyt is hozott az előadóknak. A második kiadására öt évet kellett várni - erről is hallhat majd darabokat a közönség. A négy Grammy-díjjal büszkélkedő Christian McBride az általa vezetett big banddel és saját triójával is sikert sikerre halmoz. Brian Blade kísérő muzsikusként szintén vezéregyéniség, s amellett, hogy idestova húsz éve a Wayne Shorter Quartet oszlopos tagja, művészete a Fellowship Banddel is iránymutató.
A huszonkétszeres Grammy-díjas zongorista példaképe és egyik kedvenc zeneszerzője, Bartók Béla munkássága előtt is tiszteleg a Müpa számára komponált darabjával.

Ajánlatunk


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!