Program


Concerto Nyárest - Mozart ( Concerto Budapest )

Concerto Nyárest - Mozart ( Concerto Budapest )

Három nem szokványos szólóhangszerre írt versenymű, s Mozart „kis” g-moll szimfóniája hangzik majd el az előadás során.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 14. csütörtök, 20:00

Concerto Nyárest – Mozart
A program egy részes, ~80 perc műsoridővel.

Rossz idő esetén az előadást esőhelyszínen rendezzük meg.
(Esőhelyszín: MOM Kulturális Központ, 1124 Budapest, Csörsz u. 18.)

Műsoron:
Mozart: D-dúr kürtverseny, K. 412
Mozart: B-dúr fagottverseny, K. 191
Mozart: C-dúr versenymű fuvolára és hárfára, K. 299
Mozart: g-moll szimfónia, K. 183

Közreműködik: Kaczander Orsolya fuvola, Lenka Petrovic hárfa, Tóth Bálint kürt, Mohai Bálint fagott

Concerto Budapest

Vezényel: Keller András

Langyos nyár este, csillagok az égen és Mozart zenéje – sok éve már, hogy a Concerto Budapest megteremti ezt az idilli hangulatot a Vármegyeházán a zenekar legkiválóbb szólistáinak közreműködésével. Ezúttal három nem szokványos szólóhangszerre írt versenymű, s Mozart „kis” g-moll szimfóniája hangzik majd el. A műsort nyitó D-dúr kürtverseny csakúgy, mint a zeneszerző két másik e hangszerre komponált concertója barátja, a virtuóz Joseph Leutgeb számára íródott, s mindössze két tételből áll. Második, Rondo tételének kézirata tele van szokatlan előadói utasításokkal, mint például „légy bátor” vagy „ó, micsoda disszonancia”, amelyek minden bizonnyal Leutgebnek szóltak. Az ezt követő B-dúr fagottversenyt gyakran szokták a hangszer repertoárjának leggyakrabban játszott darabjaként említeni, s legtöbbször a zenekari próbajátékok anyagát is képezi. Mozart mindössze tizennyolc évesen írta ezt a remekművet, amely második tételének egy témáját később felhasználta a Figaro házasságában. A fuvolára és hárfára írt C-dúr versenyművet Mozart párizsi útja során írta megrendelésre, amiért végül sosem kapta meg fizettségét. Bár ma már a hárfa minden szimfonikus zenekar állandó részét képezi, a bécsi klasszika idején még ritkaságnak számított ez a hangszer, így igazi kuriózum e darab a komponista életművében. A koncert zárásaként elhangzó g-moll szimfónia szintén egy korai mű, egy tizenhét éves zseni alkotása. Nyitótétele a híres Miloš Forman-film, az Amadeus kezdetén is felcsendül.

A helyfoglalás érkezési sorrendben történik.

A helyszínmódosításról a zenekar legkésőbb a koncert napján 16:00 óráig a concertobudapest.hu oldalon közleményt ad ki.

Ajánlatunk


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű túrák is elérhetőek. Jegyár: 9000 Ft Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

Ajánló


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!