Program


Esterházy Péter: Tizenhét hattyúk

Esterházy Péter: Tizenhét hattyúk

Esterházy Péter formabontó és új formákat teremtő remekműve egy nehéz sorsú lány monológja az 1980-as évekből, klasszikus barokk nyelven elmesélve.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 13. szombat, 19:30

CSOKONAI LILI – ESTERHÁZY PÉTER

TIZENHÉT HATTYÚK

monodráma egy részben

Ez a formabontó remekmű egy nehéz sorsú lány monológja, klasszikus barokk nyelven elmesélve. Csokonai Lili, a szerző alteregója s egyben a történet címsze replője bemutatja boldogtalan gyermek- és ifjúkorát, árvaságát, szerelembe, majd teherbe esését, abortuszát, egy nős férfivel való viszonyát. Az emlékeit „hattyú-epizódokban” idézi fel, mint egy ritka könyvet, úgy nyitja ki előttünk az életét, s még a legtragikusabb élményeket is természetes, magától értetődő humorral meséli. Mindegyik epizód egy kis gyöngyszem nemiségről, hitről, szerelemről, erkölcsről és erkölcstelenségről – mindez minden ember életében megvan, legfeljebb nem merünk beszélni róla. Csokonai Lili viszont mer, helyettünk is.

Játssza: Péteri Lilla

Rendező: Cserhalmi György

Korosztály: 18+

Ajánlatunk


Arab muzsika némi pszichedelikus színezettel, rappel és belga csavarral, így lehetne legjobban összefoglalni a Gaïsha esszenciáját, amely a különlegesen lágy hangú belga-marokkói énekesnő, Aïcha Haskal és a belga zenei színtér kiemelkedő muzsikusainak együttműködéséből jött létre 2022-ben.

A teremtő szellemű Philippe Herreweghe saját alapítású, világhírű műhelyeivel: a Collegium Vocale Gent kórusával és az Orchestre des Champs-Elysées zenekarával lép a Müpa színpadára. Mint közismert, repertoárja nem korlátozódik a szigorúan vett régizenére: Monteverditől Stravinskyig, Gesualdótól Dvořákig mindent vezényel, ami felkelti érdeklődését.

Ajánló


Amikor 1868-ban meghalt Rossini, Verdi arra buzdította zeneszerző honfitársait, alkossanak közösen requiemet a Mester emlékére úgy, hogy minden komponista egy-egy…

A kongói-belga származású Marie Daulne Belgiumban alapította Zap Mama nevű zenekarát, és lett vele a világzenei színtér egyik korai sztárja.

Ha egy Guarneri és egy Stradivari is hallható egy vonósnégyesben, az jó eséllyel utal az azokat megszólaltató értő kezekre.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!