Program


Győri Balett: One way to Heaven

Győri Balett: One way to Heaven

A színpadon egy férfi élete elevenedik meg, körülötte pedig mindazok, akik értelemmel töltik meg az egyforma hétköznapokat: az útján őt kísérő nők.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. február 23. csütörtök, 19:00

Győri Balett: One way to Heaven

Túl a negyedik ikszen is kirobbanó formában van a hazai táncélet meghatározó vidéki műhelye, a Győri Balett. Az örökifjú csapatot 2020 óta vezető Velekei László legújabb alkotásában az ezredforduló utáni magyar könnyűzene talán legsikeresebb párosa, a Jamie Winchester és Hrutka Róbert alkotta duó fülbemászó dallamaihoz nyúlt inspirációért.

Ha valaki összegezni akarja a kétezres évtized hazai könnyűzenei trendjeit, biztosan említeni fogja az Írországban született, de kamaszfejjel Magyarországra érkező, majd évtizedeken át itt élő és különböző formációkkal alkotó Jamie Winchester, illetve a magyarországi reklám- és filmzenék fiatalos „nagy öregje”, a különleges stúdióalbumok készítésében is mester Hrutka Róbert duóját . Közös történetük 2001-ben kezdődött egy reklámfilm dallamával, hogy aztán a következő hét évben egymást inspirálva olyan slágereket hozzanak létre, amelyek máig megdobogtatják nem csak a rajongóik szívét. Ez alkalommal vonósnégyessel és több kiváló muzsikussal kiegészülve élőben szolgáltatják a zenét a produkcióhoz. Velekei László, a Győri Balett koreográfus-rendezője ezekre a számokra komponált koncertszerű táncelőadást: a cselekményes balett műfaja és az önálló történettel, sajátos hangulattal rendelkező nóták korántsem zárják ki egymást, sőt. A társulat tagjainak előadásában egy szerelmek között sodródó, hol boldog, hol gyötrődő férfialakkal ismerkedhetünk meg, akinek az élet nevű kalandparkban tapasztalt örömeiben és bánataiban a néző talán maga is osztozik. Az egyetlen férfi oldalán megjelenő nők töltik meg élettel a színpadot: egyszer szerelmet adnak neki, máskor elhagyják, rajonganak érte vagy épp gyűlölik.

Szereplők:
Egy férfi: Luigi Iannone
Nők az életéből: Kovács Eszter, Matuza Adrienn, Tatiana Shipilova
Lányok: Tetiana Baranovska, Guti Gerda, Herkovics Eszter Adria,
Joó Lea Napsugár, Kovács Eszter, Tüű Barbara, Szendrey Rebeka
Fiúk: Luka Dimic, Engelbrecht Patrik, Gémesi Máté,
Jekli Zoltán, Thales Henrique, Téglás Bánk, Daichi Uematsu

Közreműködők:
ének, gitár: Jamie Winchester
gitár: Hrutka Róbert
basszusgitár: Giret Gábor
dob: Markó Ádám
billentyűk: Galambos Zoltán
ütőhangszerek, vokál: Dely Domonkos
hegedű: Csonka Gábor, Szabó Árpád
brácsa: Haraszti Krisztina
cselló: Gál Kinga

Alkotók:
asszisztens: Artem Pozdeev
zene: Jamie Winchester, Hrutka Róbert
jelmez: Győri Gabi
szcenika: Katavics Lajos, Vargha Tamás
fény: Stadler Ferenc
dramaturg: Csepi Alexandra
koreográfus-rendező: Velekei László

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

A filmek és játékok zenéin alapuló koncertek Európa-szerte ismert specialistája, a francia Overlook Events a tavaly decemberi teltházas A Gyűrűk Ura legszebb dalai koncert után most a Harry Potter-filmek legemlékezetesebb zenéit bemutató műsorral tér vissza.

Ajánló


Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!