Program


HODWORKS: Shared Values
10

HODWORKS: Shared Values

A Shared Values alkotói folyamata a kíváncsiság, kapcsolódás és együttlét fogalmai köré szerveződött – beleértve a minket körülvevő ellentmondásokat és kihívásokat is. A különböző fizikális és performatív feladatokkal dolgozó hosszú vezetett improvizációkon keresztül, az előadók által létrehozott nyersanyagok olyan formába lettek strukturálva, amely megkísérli megőrizni az egész folyamat szabadságát..

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Hodworks: Shared Values - PREMIER
90' tánc
English friendly
16+ Az előadás meztelenséget tartalmaz.

Az előadás nyelve angol, az improvizációk miatt pedig csak felirat nélkül tekinthető meg.

Kedves nézőink! Épp most érkeztünk. Újak vagyunk itt, nem ismerjük még a terepet és egymással is csak ismerkedünk. Nyitottak vagyunk, türelmesek és kíváncsiak. Annak kell lennünk, ha osztozni akarunk a téren.
A személyiségünk, élettapasztalatunk, élethelyzeteink, a valóságaink és fantáziáink alakítják a tartalmakat, amelyekkel dolgozunk. Ezek a mi értékeink. És ez napi szinten változik, újabb és újabb formát keres.”

2024. májusi, bécsi (WUK) ősbemutató után most a Trafóban kerül bemutatásra a Hodworks legújabb nemzetközi együttműködése. A Shared Values egy testkutatás alapú kreatív folyamat, amelyet Hód Adrienn vezet. Négy változatos élettörténetű és szakmai hátterű előadó kísérletező kedvvel fordul egymás felé, hogy felfedezzék azokat a tudásokat, tapasztalatokat és gyakorlatokat, amelyek fontossá váltak számukra személyes és szakmai útjuk során, amelyek gazdagították őket, formálták a szemléletüket, és amelyek megoszthatóak az előadás játékos terében.

A Shared Values alkotói folyamata a kíváncsiság, kapcsolódás és együttlét fogalmai köré szerveződött – beleértve a minket körülvevő ellentmondásokat és kihívásokat is. A különböző fizikális és performatív feladatokkal dolgozó hosszú vezetett improvizációkon keresztül, az előadók által létrehozott nyersanyagok olyan formába lettek strukturálva, amely megkísérli megőrizni az egész folyamat szabadságát és nyitottságát, de egyúttal arra is invitálja a nézőket, hogy kapcsolódjanak ehhez az élményhez.

Előadók és alkotók: Alex Bailey, Daphna Horenczyk, Molnár Csaba, Priiya Prethora
Zene: Mizsei Zoltán
Fénytervező: Leo Kuraitė és Dézsi Kata
Dramaturg: Szabó-Székely Ármin
Koreográfus: Hód Adrienn

Koprodukciós partner:
WUK Peforming Arts

Támogatók: Stadt Wien; Bundesministerium für Kunst, Kultur, öffentlichen;
Dienst und Sport; NKA; Trafó House of Contemporary Arts Budapest; Off Alapítvány

Ajánlatunk


Száz hangszeren egy ember játszik: mi az? Az orgona az egyik legsokoldalúbb instrumentum, amely a Müpa Karzatkoncertek sorozatában most új megvilágításba kerül - szó szerint és átvitt értelemben is. A többnyire a fejünk fölött függő hangvető leereszkedik, a karzatokon helyet foglaló közönség számára pedig páratlan akusztikai élmény kínálkozik.

Kalandos táncszínjáték Fekete István A koppányi aga testamentuma című regényének ihletésére

Filmzene orgonán? Miért ne?! De hogy fog szólni? Izgalmasabban, mint hinnénk, hiszen a többnyire a fejünk fölött függő hangvető leereszkedik, a karzatokon helyet foglaló közönség számára pedig páratlan akusztikai élmény kínálkozik. Az orgona most szó szerint is új megvilágításba kerül, és kiderül, hogy e hangszeren nemcsak a komoly egyházi művek szólnak jól, hanem a könnyedebb műfajok is.

Ajánló


Két jubileum varázslatos találkozása a Müpa színpadán: a Talamba Ütőegyüttes fennállásának huszonötödik évfordulóját Muszorgszkij idén százötven éves zeneművével, az Egy…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!