Program


Kulturális körmenet / Könyvtár- Koncertek
2

Kulturális körmenet / Könyvtár- Koncertek

A könyvtár jellemzően a csend tere. Nemhogy zene, többnyire semmi sem szól benne, legfeljebb a gondolatok hangja hallatszik nagyon halkan. A Fesztivál Akadémia „kulturális körmenete” ezen fog most változtatni: három kivételesen szép, és akusztikai szempontból is kiváló könyvtár olvasótermét fogjuk megtölteni zenével.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. július 25. csütörtök, 11:00

Az Egyetemi Könyvtárban, az Idegennyelvű Könyvtárban és a Budapesti Műszaki Egyetem Könyvtárában egyaránt rövid koncerteken vehetnek részt az érdeklődők, és a zenéhez minden alkalommal felolvasás is társul, mégpedig neves színészek közreműködésével. A városnéző túrának is beillő eseménysort két „nem-könyvtár” keretezi helyszínként, az Uránia Filmszínház gótikus-reneszánsz-mór nagyterme, valamint a Parlament Kupolaterme, ahol a Fesztivál Akadémia művészei egyebek mellett Liszt Koronázási miséjének néhány tételét is játsszák majd a Szent Korona közvetlen közelében.

Pontos menetrend:

11:00-12:30      Uránia Nemzeti Filmszínház
13:00-14:30     ELTE Egyetemi Könyvtár
15:00-16:30    Országos Idegennyelvű Könyvtár
17:00-18:30     Budapesti Műszaki Egyetem központi könyvtár

A belépőjegy a fenti koncertekre érvényes.

A Kulturális körmenet vendégei részére az utolsó állomás ingyenes. A Parlamenti koncert csak előre leadott névvel és születési dátummal látogatható, ezért vendégeinket kérjük, hogy az első állomáson az Uránia Filmszínházban jelenjenek meg, majd személyazonosító iratot a Parlamentbe hozzanak magukkal:


20:00–21:30     PARLAMENT KUPOLATERM

Ajánlatunk


Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos kulisszái mögé enged betekintést.

Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később Sylvester Stallone tett ismertté az egész világon.

Ajánló


Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a…

Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús.…

Martin Rauhaus komédiája hatalmas filmsiker volt hazájában, színpadi változata pedig Németország után először nálunk mutatkozik be.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!