Program


Mesék a Tejúton túlról - Az Aranyszamár Bábszínház előadása / MINIMATINÉ

Mesék a Tejúton túlról - Az Aranyszamár Bábszínház előadása / MINIMATINÉ

Bojti egy átlagos kisfiú, Tücsök egy hétköznapi kislány. Vagy talán mégsem? Minden egy játszótéren kezdődött, ahol a két barát csúnyán összeveszett Bojti új biciklije miatt. Szó szót követett, ám a járgány egyszer csak elragadta mindkettőjüket, és kilőtt velük a világűrbe. Valahová a Tejúton túlra, ahol különleges világ várt rájuk.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 15. szombat, 11:00

Az Aranyszamár Bábszínház előadásában veled is ez fog történni, ám ahhoz, hogy mindenki épségben hazajusson, előbb még közösen be kell járni a Bátrak útját.

Utazók, felfedezők és kalandorok előnyben: Berg Judit nagysikerű, 2007-ben megjelent mesekönyve alapján Schneider Jankó, a hazai bábos élet egyik legtöbbet foglalkoztatott alkotója rendezte az előadást és tervezte a szerethető bábokat, erősen támaszkodva Zubán Dániel Rafael illúziókeltő, az előadásba belesimuló filmes animációira. Az eredeti meséhez Strausz Tünde írt könnyen megjegyezhető dalszövegeket. A történet a népmesék logikáját követi, amikor rokonszenves hőseink újabb és újabb ismeretlenekkel találkoznak, akiktől majd később, szorult helyzetükben ők tudnak segítséget kérni. Márpedig a Bátrak útján nagy szükség van a támogatásra, mert csak így győzhető le a Homokszörny, így érthető meg, hogy mitől szomorú a kőember, hogy miért félnek a Fűszermanók a Bumfordoktól, és akkor Fordítottország megoldásra váró rejtélyéről még egy szót sem szóltunk. Egy tejúton innen és túl egyformán érvényes mese a türelemről és elfogadásról, a másik tiszteletben tartásáról és a segítségadásról.

előadják: Érsek-Csanádi Gyöngyi, Baranyai Anita, Erdei Gergő

Berg Judit meséje alapján írta Strausz Tünde
zene: Nánási Péter
báb, kellék: Tóth Zsuzsa, Kakuszi Zoltán
animáció: Zubán Dániel Rafael
rendező, tervező: Schneider Jankó

Korosztály: 3-8 év

Ajánlatunk


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

A Budafoki Dohnányi Zenekar jótékonysági koncertet ad a közel 30 éve működő Tüdőgyógyászatért Alapítvány javára, amely az Országos Korányi Pulmonológiai Intézet támogatására jött létre. Az intézet az ország elismert tüdőgyógyászati centruma, elévülhetetlen érdemei vannak a légzőszervi betegségek megelőzésében, gyógyításában, valamint az ehhez köthető kutatásokban és oktatásban is. Az Alapítvány hozzájárul az intézetben zajló kiemelkedő szakmai munka minőségének támogatásához, valamint a munkahelyi környezet és feltételek fejlesztéséhez.

Több mint két évtizede, alapítóként köszönt be egy nagy hellóval - 2024-ben pedig egy hangos goodbye-jal búcsúzik a Szent Efrémtől Bubnó Márk. Az együttes maghatározó hangja és arca, a minden nyelven (is) hibátlanul éneklő hangfenomén, a mellékállásban faápoló és ironman „Marcika” ezen az estén áll utoljára színpadra Magyarország legnépszerűbb vokális együttesével.

Ajánló


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!