Program


Nagy mesterek, életművek I. | Munkácsy Mihály – Gimesy Péter előadása

Nagy mesterek, életművek I. | Munkácsy Mihály – Gimesy Péter előadása

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 30. kedd, 19:00

Nagy mesterek, életművek I. 
Munkácsy Mihály – 180 éve született a leghíresebb magyar festő

Gimesy Péter legújabb művészettörténeti előadás-sorozatában a legismertebb festők életművével foglalkozik. Olyan mesterek művészetével ismerkedhetnek meg az érdeklődők, akik hatással voltak már saját korszakukra is, és hírnevük a mai napig fennmaradt. Az előadó a hagyományos művészettörténeti korszakok jelentősebb alkotóinak, leghíresebb műveinek elemzése mellett a stílusváltások gyakran nem eléggé tisztázott okainak és következményeinek felkutatására is vállalkozik. Az előadások során az előzménynek tekinthető, és a korszakolást gyakran megkérdőjelező, kevésbé ismert példák is bemutatásra kerülnek, de szó lesz a főbb fordulópontok művészeti és filozófiai hátteréről, valamint a képi nyelv változásairól is. 

Az első előadáson Munkácsy Mihály (1844–1900) születésének 180. évfordulója alkalmából, a magyar festészet világhírű festőművészének különleges pályáját ismerheti meg a közönség. Az életmű áttekintésekor Gimesy Péter kitér a kevésbé ismert alkotásokra, valamint arra is, hogy milyen események, véletlen fordulatok voltak szükségesek ahhoz, hogy Munkácsy a világ legismertebb magyar festőjévé váljon. 

Előadó: Gimesy Péter művészettörténész, filozófus

> Időpont: 2024. április 30. (kedd) 19:00
> Helyszín: Hegyvidék Galéria, 1126 Budapest, Királyhágó tér 10.

Részvételi díj: 800 Ft, hegyvidéki lakosoknak: 200 Ft
Jegyek kaphatók a https://hegyvidekgaleria.jegy.hu/ oldalon, valamint a Hegyvidék Galériában. Az eseményre érkezéskor a lakcímkártya felmutatása kötelező!

Kép // Munkácsy Mihály: Siralomház II., 1880; olaj, vászon, 119x170,5 cm; Magyar Nemzeti Galéria, Budapest. Forrás: Wikimedia Commons

Ajánlatunk


A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

Ajánló


Mesterien megírt brit komédia az 1980-as évek világával, igazi sztárszereposztásban! A Fórum Színház legújabb vígjátéka rólunk mesél, kacagtató helyzetekkel és…

1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem…

Megújult műsorral, új fellépőkkel térnek vissza az Illúzió Mesterei Sopronba!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!