Program


RÁADÁS! - 50. JUBILEUMI KONCERT KOBAYASHI KEN-ICHIROVAL

RÁADÁS! - 50. JUBILEUMI KONCERT KOBAYASHI KEN-ICHIROVAL

Az a zenekar, amelyet Kobayashi Ken-Ichiro életében először vezényelt szülőhazája határain kívül, az a budapesti MÁV Szimfonikus Zenekar volt. 2024. május 24-i koncertünkre a Zeneakadémián néhány óra alatt elkeltek a jegyek, és mivel sokan lemaradtak a lehetőségről, ezért úgy döntöttünk, megismételjük a koncertet másnap, május 25-én, 19:00 órakor az Erkel Színházban!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 25. szombat, 19:00

MŰSOR

Rossini: A sevillai borbély – nyitány
Liszt: I. zongoraverseny, S.124
Csajkovszkij: V. szimfónia, op.64

KÖZREMŰKÖDIK

Kaneko Miyuji– zongora

VEZÉNYEL

Kobayashi Ken-Ichiro
 
2024. május 24-i koncertünkre a Zeneakadémián néhány óra alatt elkeltek a jegyek, és mivel sokan lemaradtak a lehetőségről, ezért úgy döntöttünk, megismételjük a koncertet másnap, május 25-én, 19:00 órakor az Erkel Színházban!

----

1974 tavaszán rendezte meg a Magyar Televízió első nemzetközi karmesterversenyét. Ez akkor nemzetközi viszonylatban is rendkívül ritka és nagyon tiszteletre méltó kezdeményezés volt, amelyet azóta sok országban követnek. A verseny négy fordulóból állt, a sportversenyek mintájára: selejtező, elődöntő, középdöntő, döntő. Az első fordulóban a MÁV Szimfonikus Zenekar játszott, a karmesteri dobogóra minden jelentkező fellépett, így ez tartott a leghosszabb ideig és tulajdonképpen ennek volt a legnagyobb a tétje: a továbbjutás, vagy az azonnali kiesés. A verseny győztese az akkor 34 éves, japán Kobayashi Ken-Ichiro lett, akit lenyűgöző karmesteri produkciói, valamint nem kisebb mértékben szerény, kedves magatartása miatt pillanatok alatt szívébe zárt mindenki: a közönség és a vele együtt fellépő zenekarok muzsikusai is. Hasonlóan közkedvelt lett a második helyezett Medveczky Ádám is. Kobayashi számára fényes nemzetközi karriert indított el a verseny, talán ő maga sem tudja, hány zenekar élén állt fél évszázados sikertörténete során. Egy valamit azonban tud és ezt soha nem mulasztja el megemlíteni: hogy az a zenekar, amelyet életében először vezényelt szülőhazája határain kívül, az a budapesti MÁV Szimfonikus Zenekar volt.

Magyarországra nagyon sokszor hívták vissza, szinte minden élvonalbeli zenekart vezényelt. A Magyar Állami Hangversenyzenekarnak több éven keresztül volt főzeneigazgatója Ferencsik János halála után – de a MÁV Szimfonikusokhoz fűződő megkülönböztetett barátsága mindvégig megmaradt, ennek jele az, hogy hosszú évek óta a zenekar tiszteletbeli vendégkarmestere.

A jubileumi koncert jelentőségét azzal is emeli, hogy olyan szólistát hívott meg Liszt Esz-dúr zongoraversenyének előadásához, aki félig japán, félig magyar: Kaneko Miyuji Attila anyja magyar, apja japán, gyermekkorát félig Japánban, félig Magyarországon töltötte, zenei tanulmányait Magyarországon, a Váci Bartók Béla Zeneiskolában kezdte, majd Japánban folytatta, jól beszél magyarul is.

A MÁV Szimfonikus Zenekar szeretettel és büszkeséggel mond köszönetet régi barátjának a viszontlátás reményében.

Ajánlatunk


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Tompos Kátya két éve nem látható színházakban, koncerttermekben és eltűnt a média látómezejéből is. Ennek oka egy daganatos betegség - a „világot jelentő deszkákat” már csak egy-egy felolvasó est erejéig látogathatta, amíg pillanatnyi állapota ezt megengedte.

Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért ANYÁM ORRA a címe!

Ajánló


A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!