Program


Református énekek XXI.

Református énekek XXI.

A XIX. Református Zenei Fesztivál keretében

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: június 1. szombat, 19:30

A Reformátusénekek koncert-istentiszteletet – amely a Kárpát-medencei reformátusok legnagyobb zenei ünnepe – 2002 óta azzal a céllal rendezzük, hogy református énekkincsünket professzionális előadók tolmácsolásában feldolgozzuk, illetve hang- és képfelvételt készítsünk. Az elmúlt 22 évben megjelent CD és DVD sorozat hasznos segédeszközként szolgál gyülekezetek, karnagyok, kórusok és oktatási intézmények számára.

A 300 főt számláló Kárpát-medencei Egyesített Református Kórusban a legjobb hazai kórusok mellett évről-évre velünk vannak Kárpátalja, Erdély, Felvidék és Délvidék énekesei. A négy blokkból álló zenei alkalmat Európa-hírű orgonaművész kíséri, és négy karnagy vezényli. A zenei blokkok elején elhangzik egy-egy bibliai Ige, a koncert végén a közösen elmondott Mi Atyánk, és az egymás kezét fogva elénekelt Himnusz után püspöki ima és áldás bocsátja el a gyülekezetet. A hangversenyen a közönség többször együtt énekel a kórussal, így az OPERA hangversenytermében több mint 1000 ember énekli a Zengő Igét.

Ezen a koncerten a legismertebb református zsoltárokból és dicséretekből hangzanak el egyszólamú énekek és többszólamú kórusművek.
Orgonaművész: Szotyori Nagy Gábor
Vezénylőkarnagyok: Arany János, Berkesi Boglárka, Erdélyi Dániel, Hoppál Péter
Kiadó, koncertigazgató: Böszörményi Gergely

Ajánlatunk


Négy különböző kultúrájú "öreglány" – őszinték, viccesek- igazi emberek, még most is ízig – vérig nők. Életük utolsó fejezetében, a hedonizmust és a nevetést választják. Néha nyersek, mégis rengeteg könnyedség és humor van bennük.

Metsző humorral és mély emberismerettel írta meg két híres egyfelvonásosát Molnár Ferenc. Pazar szerepek színészeknek és remek szórakozás a nézőknek. Párban szép az élet, hát, még ha egy bankigazgató (Egy, kettő, három) és egy színházigazgató (Az ibolya) édes-sanyarú sorsát vetheti össze a közönség egy este, egy színpadon, két előadás során. De messzire menő következtetéseket nem kell levonni: mindkét hős (és holdudvara) magáért beszél, mindkét történet egy-egy „napi bölcselet”, rácsodálkozás a karrierre, hatalomra, és nem utolsó sorban a szerelemre, azóta sem változó világunkban. Mert ami változott, az „csak” a stílus, s habár a mai elegancia csupán egy fényes gomb egy száz évvel ezelőtti frakkon vagy zsaketten, az igény megmaradt. S ezzel együtt a problémák megoldásával járó édes-bajos küzdelmek is.

Ajánló


Különleges koncertre készül Bocskor Bíborka zenekara: a Magashegyi Underground ritkán szokott akusztikus koncerteket adni – az elmúlt évtizedek „csendesülős” hulláma…

Négy különböző karakterű barátnő találkozik egy spanyol tengerpartra tartó vonaton, hogy fiatalkori kalandjaik felidézésével megszabaduljanak a mindennapok problémáitól, és kiélvezzék…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!