Program


Schubert, a lélekkutató - Liszt-kukacok Akadémiája - Feltalálók. 10-15 éveseknek

Schubert, a lélekkutató - Liszt-kukacok Akadémiája - Feltalálók. 10-15 éveseknek

Az ember, aki megreformálta a dalt. A szerző, aki úgy zenésítette meg a költők verseit, ahogy korábban senki. A kutató, aki kiemelte a zongorát szimpla kísérő szerepéből, és az énekes egyenrangú főszereplőtársává tette. Ő Franz Schubert, a romantika Bíró Lászlója, a Liszt-kukacok Akadémiája tavaszi évadának harmadik feltalálója.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. március 27. vasárnap, 11:00

Schubert, a lélekkutató - Liszt-kukacok Akadémiája - Feltalálók. 10-15 éveseknek

Közreműködik:

Ortan Vivienne, Szeleczki Artúr (ének)
Alszászy Gábor, Rózsa Gábor (zongora)

Mesélő: Mona Dániel

A márciusi matinén Mona Dániel zenetörténész a Zeneakadémia két fiatal, tehetséges énekes hallgatója és zongorakísérőik segítségével mutatja be, mennyi érzelem fér bele egy ének-zongora páros játékába, hogyan formál meg karaktereket és mesél történetet a zongora, és mit örökölt az utókor a dal műfajának schuberti újításaiból. Szerelem, vágtatás, gyász és minden, ami egy pszichológus asztalára kerülhet – tudta ez a Schubert, mi kell a Liszt-kukacok közönségének!

RENDEZŐ: Zeneakadémia Koncertközpont

Ajánlatunk


zenés party két részben

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Ivan Menchell pergő, mély emberismeretről árulkodó vérbő komédiája sok-sok kacagás mellett megható, megrendítő pillanatokat kínál mindenkinek, aki valaha szeretett és…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!