Program


Tavaszi Fesztivál | Szeressük egymást gyerekek! – Fesztbaum Béla Seress Rezső estje

Tavaszi Fesztivál | Szeressük egymást gyerekek! – Fesztbaum Béla Seress Rezső estje

Egy füstös erzsébetvárosi kiskocsma homályos sarkában álló öreg pianínón játszik egy legendás előadó: Seress Rezső, a világszerte sok ezer feldolgozást megért magyar világsláger, a Szomorú vasárnap szerzője.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: március 24. vasárnap, 18:00

Seress a billentyűzeten egyszerűen pötyögve, rekedtes hangon adta elő számait, amelyek egytől egyig igazi slágerré váltak: Fizetek, főúr; Csak átutazó vagyok itt a Földön; Szeressük egymást, gyerekek, Hiába van palotád Budán. Vendégkönyvébe dedikált az egész 20. század Toscaninitől Louis Armstrongig, köztük Otto Klemperer, a világhírű karmester, aki ezt a találó mondatot jegyezte meg Seressről: „Nem muzsikus – csak zseni.”

E jellegzetesen pesti figurát Fesztbaum Béla, a Vígszínház Jászai Mari-díjas színművésze Seress felejthetetlen dalaival és a két világháború közötti korszak anekdotáival idézi meg ezen az estén. Előadásában megelevenedik előttünk ez a szomorú-vidám, pesti magyar zsidó, aki szinte soha nem hagyta el az ő szeretett hetedik kerületét, ahol évtizedekig meghatározó alakja volt az éjszakának.  Egyedi humora és dalainak keserédes melankóliája lett a védjegye; szerzeményei egyszerre idézik meg az 1930-40-es évek tragikus, emberi és történelmi pillanatait.

 

Ajánló


Péch Lóránt zongorista-zeneszerző 2023-ban azzal a céllal hívta életre trióját, hogy saját szerzeményeit combo hangszerelésben is megszólaltassa.

Babaróka 3+ 100 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!