Program


Varidance Társulat: Magyar TáncRAPszódia

Varidance Társulat: Magyar TáncRAPszódia

Belépés kizárólag regisztrációs jeggyel!
Az ingyenes regisztrációs jegyek 2021. 09. 20-tól elérhetőek a JEGYVÁSÁRLÁS gombra kattintva.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 24. péntek, 17:00

Vári Bertalan Társulata 2011 márciusa óta működik ezen a néven. Kreatív, humoros, dinamikus produkciókkal állnak színpadra, melyekben az autentikus magyar (és más nemzetiségi) néptáncot a ma embere által is könnyen befogadható és szerethető módon mutatják be. A rendkívül sokszínű magyar néptánchagyomány és -kultúra egyedülálló az egész világon. A Varidance ebből a sajátos kultúrkincsből merít; a tradicionális elemeket különböző táncstílusokkal (többek közt a sztepp, hip-hop, kortárs) és más műfajokkal (mint a cirkusz, színház, film) ötvözi és modern, különleges, egyedi stílussá varázsolja. Ebben a szellemben színpadra állított művek alkalmasak kultúránk megismertetésére, népszerűsítésére hazánkban és határainkon túl is. A táncszerető közönségnek szóló, nyilvános előadások mellett más események is színesítik a műsornaptárt – fesztiválokon, ünnepségeken, bálokon, televíziós showműsorokban és zártkörű, céges rendezvényeken is hangos sikerrel lép fel a Varidance. 

 

A világszerte ismert Brahms, Magyar táncainak ízléses feldolgozása találkozik a modern köntösbe bújtatott néptánc hagyományainkkal. A lánytáncok lágysága, páros táncaink romantikája, a férfitáncok virtuozitása keveredik a hip-hop lazaságával ... kaszák villannak, libben a szoknya, bajusz megpödörve ... fent a baseball sapka, lent a csizmák bokáznak ... A tánc, a zene és a beatbox általunk létrehozott vidám, energikus, különleges ötvözése méltóképpen népszerűsíti a magyar kultúrát és minden korosztály számára felemelő élményt nyújt.

 

Beatbox: Jammal

 

Fekete János „Jammal” zenész családban nőtt fel, ahol mindig zene vette körül. Ennek hatására elkezdett először dobolni majd később beatboxolni. A Kőbányai Zenei Stúdióban dob szakon végzett 2011-ben. A zenekarokon kívül még színházban is zenél. Itt főleg hangutánzással, hangeffektekkel, beatboxszal egészíti ki a színdarabot. Magyarországon kívül még több más országban lépett fel.

Rendező, koreográfus: Vári Bertalan

Ajánlatunk


A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Ajánló


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!