Program


Wagner / Beethoven / Sosztakovics - Concerto Budapest 23/24 V1

Wagner / Beethoven / Sosztakovics - Concerto Budapest 23/24 V1

MŰSOR:
Wagner: Tannhäuser - nyitány, WWV 70
Beethoven: 3. (c-moll) zongoraverseny, op. 37
Sosztakovics: 10. szimfónia, op. 93

Elisabeth Leonskaja zongora
Concerto Budapest
Vezényel: Keller András
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 21. vasárnap, 19:30

A Keller Andrással és a Concerto Budapest együttesével meghitt művészbarátságot ápoló Elisabeth Leonskaja második budapesti fellépése 2024 tavaszán Beethoven c-moll zongoraversenyét fogja a program középpontjába állítani. Ez az 1803-ban bemutatott versenymű a III. és az V. szimfónia rokona: a hangneme a Sorsszimfóniához, illetve az Eroica „gyászindulójához” kapcsolja, s ráadásul az utóbbi szimfóniához köti az itt is, ott is dedikáltként szerepeltetett Lajos Ferdinánd porosz herceg személye is. A versenymű előtt felhangzó nyitány a Tannhäuserből való: Wagner operájának két főtémáját, a címszereplőre gyakorolt kettős vonzás zenei motívumait itt egymással összeszőve és ütköztetve találjuk. Jelentéssel felruházott motívumokban alkalmasint még gazdagabb a szünet után felhangzó Sosztakovics-szimfónia, a Tizedik, amelyben a komponista nemcsak a maga névbetűihez kapcsolt, sőt névjegynek beillő hangsort rejtett el, hanem egy, a szívének kedves hölgyre vonatkozó utalást is. Sőt, a közkeletű, habár vitatható hitelességű szerzői önvallomás szerint az 1953 decemberében bemutatott mű második tételében még Sztálin démoni portréjára is ráismerhetünk. 

Ajánlatunk


Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

Berlioz kései operanyitánya, a Beatrix és Benedek izgalmas, dinamikus zene. Csajkovszkij Hegedűversenye a 19. egyik legnépszerűbb versenyműve: egyszerre virtuóz és bensőséges. César Franck d-moll szimfóniája pedig a belga származású francia szerző német komolyságot árasztó opus magnuma.

Ajánló


Fenyő Miklós – Tasnádi István: MADE IN HUNGÁRIA musical két részben

Van a Bajza utca sarkán egy kis palota. A józsefvárosi Nagytemplom utcai bérházban pedig izgatott a készülődés. Pünkösdi Kató színinövendék…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!