Program


Wagner: Lohengrin / MET - FSZ

Wagner: Lohengrin / MET - FSZ

A Met HD-közvetítési évad Wagner-produkciója ezúttal a Lohengrin, méghozzá új produkció: a főzeneigazgató Yannick Nézet-Séguin karmesteri irányításával és a filmrendezőként jól ismert francia-kanadai François Girard színreállításában.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. március 18. szombat, 17:00

Wagner: Lohengrin

A Met új produkciója

A Met HD-közvetítési évad Wagner-produkciója ezúttal a Lohengrin, méghozzá új produkció: a főzeneigazgató Yannick Nézet-Séguin karmesteri irányításával és a filmrendezőként jól ismert francia-kanadai François Girard színreállításában. A New York-i operaház színpadára tizenhét évnyi szünet után visszatérő romantikus opera hattyús lovagja a címszerep egyik leghivatottabb jelenkori alakítója, Piotr Beczała, míg Brabanti Elzaként az amerikai szopránt, Tamara Wilsont láthatjuk és hallhatjuk.

„Alig kezdtem el déltájban a fürdőzést, amikor olyan vágy fogott el, hogy felvázoljam a Lohengrint, hogy képtelen voltam kivárni a fürdőre előírt egy óra leteltét, néhány perc múlva türelmetlenül kiugrottam a vízből, s alig szánva időt arra, hogy rendesen felöltözzem, észt vesztve rohantam a szállásomra, hogy papírra vessem, ami feszített.” Ha hihetünk Wagner visszaemlékezésének, úgy 1845-ös marienbadi gyógykúráján történt meg vele, hogy: „egyszer csak ott állt előttem teljes fegyverzetében” Lohengrin. Akárhogyan történt is, azóta, pontosabban a Liszt Ferenc által vezényelt 1850-es weimari ősbemutató óta töretlen kitartással ott áll a világ operaközönsége előtt a hős lovag, és több mint hatszáz előadásával a Lohengrin a Metben is a legnépszerűbb Wagner-operának számít. A repertoárra új rendezésben visszatérő mű Wagner-specialisták sorát ígéri: így Ortrud szerepében a HD-közvetítések sorozatában már Brünnhildeként is megcsodált Christine Goerke, az akaratát és becsületét vesztett Telramund jelmezében pedig az erőteljes kisugárzású orosz basszbariton, Jevgenyij Nyikityin lép színpadra.

A Metropolitan Opera Live in HD közvetítések partnerünk, a liveincinema.eu s.r.o. közreműködésével valósulnak meg.

Rendező: Müpa

Vezényel: Yannick Nézet-Séguin

Szereplők:

Brabanti Elza: Tamara Wilson

Ortrud: Christine Goerke

Lohengrin: Piotr Beczała

Friedrich von Telramund: Jevgenyij Nyikityin

A király hirdetője: Brian Mulligan

I. Henrik: Günther Groissböck

Közreműködik: a Metropolitan Opera Ének- és Zenekara

Alkotók:

Jelmez, díszlet: Tim Yip

Fény: David Finn

Vetítés: Peter Flaherty

Koreográfus: N. N.

Rendező: François Girard

Ajánlatunk


1905. Elárverezik a párizsi Operaház teljes hajdani berendezéseit. Többek között egy csillárt, amely a kikiáltó szerint egy máig sem tisztázott baleset okozója volt. A baleset tetteseként az Operaház titokzatos Fantomját emlegették.

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett Dömdödöm kedves versmondásán, vagy Bruckner Szigfrid hencegő oroszlán nagyzolásain.

zenés átirat két részben

Ajánló


Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!