Program


Zsidó Kulturális Fesztivál 2024: Illényi Katica: Nyár, klezmer, tangó

Zsidó Kulturális Fesztivál 2024: Illényi Katica: Nyár, klezmer, tangó


 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: szeptember 9. hétfő, 20:00

Illényi Katica: Nyár, klezmer, tangó

Az elképesztően sokoldalú Illényi Katica (ének, hegedű, theremin) partnere ezen a koncerten Termes Rita zongoraművész, a Színház- és Filmművészeti Egyetem adjunktusa lesz, harmonikán Ott Rezső zeneszerző, fagottművész játszik, és közreműködik a Junior Prima-díjas Anima Musicae Kamarazenekar. Karmester: Illényi Péter, a Bartók Rádió zenei rendezője.

Ezen a különleges koncerten a Liszt-, Artisjus- és eMRton-díjas hegedű és theremin művész, Illényi Katica és művésztársai a tangó és a klezmer világában varázsolják el a közönséget, egy olyan univerzumban, amelyet a zene mágikus nyelvén megfogalmazott szenvedély, szerelem és hagyománytisztelet jellemez.

Ajánlatunk


Két jubileum varázslatos találkozása a Müpa színpadán: a Talamba Ütőegyüttes fennállásának huszonötödik évfordulóját Muszorgszkij idén százötven éves zeneművével, az Egy kiállítás képei című zongoraciklus 21. századra hangolt feldolgozásával ünnepli - az Emerson, Lake & Palmer és Tomita Iszao verziói után így teremtve egy saját változatot a 19. századi remekműből ütőhangszerekre és elektronikára, DJ Bootsie közreműködésével.

A székely kapu az ősi erő, a hit, a remény, az Istenhez való tartozás jelképe, kommunikációs csatorna ég és föld között. Három oszlopa a test, a lélek és a szellem egységére utal, faragásai védelmi, kegyelmi és áldást adó szimbólumok.

A nyolcvanéves jazz-zongorista, Kenny Barron nem csak koránál fogva a műfaj legendája, és nem csak azért, mert a hatvanas években sokáig játszott Dizzy Gillespie együttesében.

Ajánló


A világhírű lett mezzoszoprán, Elīna Garanča korunk egyik legkeresettebb operaénekese. Vokális teljesítményét és színészi alakításait Salzburgtól Bécsen és Párizson át…

Sena Dagadu immár bő húsz éve a hazai könnyűzenei élet egyik kulcsszereplője. A magyar-ghánai énekesnő az Irie Maffia frontembereként aratta…

A nemzetközi historikus régizenei előadópraxis egyik legjelentősebb képviselője, a világhírű holland csembaló-, orgonaművész és karmester, Ton Koopman idén októberben tölti…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!